Program Business

Inconștientul la muncă

Abordarea gândirii psihanalitice în relațiile de muncă readuce oamenii în centrul organizației. Oferă o perspectivă clară privind impactul imens al emoțiilor, intuiției, subiectivismului în relațiile de muncă, în productivitate, în inhibiția performanței.

Vezi detalii
Inconstinetul la munca

Descriere program

În cadrul celor 2 zile de workshop împărtășim cele mai recente cunoștințe bazate pe practică din cercetarea psihanalitică și vei afla ce mecanisme sunt mai eficiente în relațiile dintre colegi, clienți, prieteni și parteneri.

  • Îți vei perfecționa instinctul pentru diferite niveluri de interacțiune și vei afla ce înseamnă să gândești psihanalitic despre tine și munca ta.
  • Vei ințelege ce se ascunde în spatele scenei de muncă: de ce a eșuat interviul de angajare, întâlnirea cu managerul tău este mereu dificilă, clienții nu cumpără, sunt dificili, oamenii din echipa ta par să prefere să facă orice altceva decât munca lor reală, etc.
  • Veți reusi să recepționezi semnale non-verbale și ceea ce se întâmplă cu adevărat în interacțiunile și conflictele de zi cu zi sau în situațiile care par de neînțeles.

Cum imi poate imbunătăți acest program ziua de muncă?

Dacă puteți recunoaște dinamica inconștientă, veți putea să abordați situațiile dificile în afaceri sau să încorporați cunoștințele în deciziile legate de muncă. Acest lucru vă oferă un domeniu mai larg de influență și cu siguranță veți crește eficiența la muncă.

* Nu sunt necesare cunoștințe anterioare pentru a participa la acest curs.

Gabriela Bădina
Psihoterapeut, Cofondator Insidemind

Vrei să fii un lider mai bun, să comunici mai eficient?

Managerii sunt făcuți pentru a inspira, a sprijini și a oferi încredere. O schimbare în acest sens ajută afacerile să crească exponențial. Este timpul!

Contactează-ne
Am lansat programul „INCONȘTIENTUL LA MUNCĂ"
This is default text for notification bar

Te anunțăm de fiecare dată când publicăm articole noi

Livrat gratuit în căsuța ta email. Te poți dezabona oricând.