Siguranța și confortul tău emoțional
Sesiuni de terapie individuală și de cuplu, în cabinet sau în online, pentru persoanele care se confruntă cu provocări în viața lor.
Dă-ți o șansăAlege să fii mai fericit
și mai încrezător.
Serviciile noastre sunt concepute pentru a te ajuta să navigezi mai ușor prin lumea în continuă schimbare și să îți transformi relațiile cu cei din jurul tău.
Analiză personală
Descoperirea inconștientului responsabil cu dezordinea din viața ta; dezvoltarea resurselor interne în gestionarea anxietatii, depresiei; depășirea dificultăților profesionale.
Psihoterapie de cuplu
Alinierea istoriilor personale ale partenerilor și crearea uneia comune; depășirea provocărilor zilnice; îmbunătațirea dialogului, a intimității și a respectului în cuplu.
Psihoterapie copii și adolescenți
Soluționează probleme de încredere in sine; dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor; ajuta la diminuarea sau disparitia anxietății, depresie, lipsa de concentrare.
Consiliere psihologică
Proces de scurtă durată, urmărește optimizarea, dezvoltarea și adaptarea persoanei la mediul extern și prevenția unor probleme emoționale, cognitive și de comportament.
Etapele procesului terapeutic
Procesul terapeutic este unic pentru fiecare situație în parte, datorită faptului că tu și experiențele tale sunteți unici.
La ce să te aștepți:
Evaluarea
Îți evaluăm cu atenție situația ta de viață și ce rezultat îți dorești de la terapie.
Identificarea
Profesionistul Insidemind alege abordările terapeutice potrivite pentru tine.
Explorarea
Aprofundăm împreună fiecare aspect al situației în care te afli.
Explicații despre
domeniul psihoterapeutic
Înainte de a lua decizia de a consulta un psihoterapeut este indicat să știi care sunt răspunsurile la cele mai importante întrebări despre procesul terapeutic, despre anxietate sau depresie.
Psihoterapia este procesul în care clientul și psihoterapeutul explorează împreună să înțeleagă gândurile, emoțiile și comportamentele care au contribuit la problemele variate: abuz de substanțe, adicții, relații dificile, probleme de identitate, încredere în sine, dificultăți la muncă și acasă. Prin deslușirea proceselor inconștiente ce guvernează viață clientului se vor reduce comportamentele repetitive distructive conducând la schimbarea și dezvoltarea personalității.
Psihoterapeutul este un profesionist acreditat de către Colegiul Psihologilor din România, pregătit să asculte și să răspundă la reacțiile emoționale în maniera de a oferi suport pentru înțelegerea motivațiilor, aspectelor inconștiente ce stau la baza dificultăților clientului.
Psihoterapeutul are obligația de a păstra o strictă confidențialitate și de a asigura un cadru de siguranță și încredere pentru explorarea sentimentelor confuze și dureroase pe care clientul le aduce cu mare dificultate.
Psihoetrapeutul are o pregătire în psihologie de 5 ani, o formare de minim 2,5 ani într-o formă de psihoterapie, urmată de supervizare profesională de minim 2 ani.
Psihoterapia lucrează pe aspectele psihoemoționale și de comportament, fără a avea competență de a oferi medicație.
Psihiatrii tratează tulburări de sănătate mintală complexe, care adesea necesită medicație pentru a fi tratate eficient.
În unele cazuri, cei doi specialiști pot lucra împreună oferind fiecare competențele sale pentru a asigura clientului cea mai potrivită soluție pentru asigurarea sănătății sale.
Psihoterapeutul are o pregătire de psiholog de 5 ani urmată de o formare in psihoterapie de minim 2,5 ani, supervizare de minim 2 ani si analiză personală. Poate asigura servicii de psihoterapie și consiliere psihologică.
Psihologul are o educație de 5 ani și are competențe doar pentru consiliere psihologica, nu are analiză personală.
Este un sentiment de goliciune, lipsă de speranță și inutilitate. Depresia poate fi însoțită de simptome fizice, cum ar fi oboseala, pierderea sau creșterea în greutate, insomnia sau somnul prelungit și lipsa de concentrare.
Anxietatea este un sentiment de neliniște, de îngrijorare sau de frică, care poate avea simptome ușoare sau severe. Toată lumea se simte anxioasă la un moment dat în viață, însă pentru unii oameni, anxietatea poate fi o problemă. Te poate face să te simțiți foarte îngrijorat sau stresat aproape tot timpul și poate face dificilă gestionarea vieții de zi cu zi.
Terapia poate fi de scurtă, medie și lungă durata. Primele 2-3 sesiuni sunt dedicate înțelegerii situației clientului, stabilirii relației terapeutice, adresării de către client a întrebărilor. Sesiunea durează 50 minute și este oferită în aceeași zi și ora stabilite împreună de către client și psihoterapeut pentru a asigura continuitatea și sentimentul de siguranță. Sesiunile pot fi de 1, 2 sau 3 pe săptămâna în funcție de specificul situației clientului.
Ești pregătit să depășești provocările din viața ta?
Dacă vrei să treci peste obstacolele din viața ta, este timpul pentru o nouă perspectivă asupra modului în care le abordezi.
Contactează-ne